Nieuws Actueel

Action groeit

Caroline Spilt 30 april 2015

Site action 335

Winkelketen Action blijft sterk groeien. Ook internationaal worden goede zaken gedaan. Het concern zag de omzet vorig jaar met 30 procent toenemen tot 1,5 miljard euro, werd donderdag bekend. Een jaar eerder groeiden de verkopen van Action ook al met meer dan 30 procent.

De budgetketen krijgt er steeds meer filialen bij. Vorig jaar opende Action 108 nieuwe zaken. Daarvan bevonden er zich 21 in Nederland, 25 in België, 23 in Duitsland en 39 in Frankrijk. Hiermee telt de discounter inmiddels meer dan vijfhonderd winkels. Dit jaar verwacht Action meer nieuwe vestigingen te openen dan vorig jaar.

Banen creërenTopman Ronald van der Mark beroept zich erop dat hij door al die uitbreidingen en door de opening van een nieuw distributiecentrum in Echt ruim 5000 nieuwe banen heeft gecreëerd. Het totaal aantal medewerkers, inclusief uitzendkrachten, groeide vorig jaar van bijna 16.500 naar ruim 22.000.

BeursgangAction liet vorig jaar doorschemeren dat het op termijn een beursgang niet uitsluit. Een woordvoerster kon hierover donderdag geen nieuwe informatie geven. Volgens haar is Action op dit moment niet bezig met een stap naar de beurs en richt de onderneming zich nu vooral op verdere groei.

ResultaatHet bedrijfsresultaat van Action steeg vorig jaar met 29 procent naar 165 miljoen euro. De sterke omzetgroei die het bedrijf in de boeken schreef, is overigens niet alleen het gevolg van het groeiende winkelbestand. In de bestaande winkels namen de verkopen vorig jaar met 7 procent toe.