Nieuws Actueel

Action onder shoppers favoriet

Bram de Vrind 30 oktober 2015

Action keten abn amro webshop award nederland 2015 335

Action is door ABN AMRO uitgeroepen tot Beste Winkelketen van Nederland 2015. 123inkt.nl is winnaar van de Webshop Award Nederland 2015 en Bever nam de Cross Channel Award 2015 in ontvangst. Ronald van der Mark, CEO van Action, won de vakprijs Beste Retail Executive 2015 en het managementteam van Jumbo is uitgeroepen tot het Beste Retail Managementteam 2015. De prijzen zijn donderdag uitgereikt tijdens het Retailer of the Year Gala in Santpoort.

In de afgelopen zes maanden beoordeelden ruim 400.000 consumenten hun favoriete winkelketen(s) voor de publieksprijzen Beste Winkelketen van Nederland en Webshop Awards Nederland. Op dinsdag 15 september zijn de winnaars van de categorieprijzen bekendgemaakt.

Grote meerderheidDeze winnaars maakten kans op de overall titel door stemmen van de consument binnen te halen. In de ogen van een grote meerderheid van de consumenten verdient Action de titel Beste Winkelketen van Nederland 2015. Net als vorig jaar is ook de Cross Channel Award uitgereikt. Dit keer sleepte winkelketen Bever deze prijs in de wacht en liet hiermee 23 genomineerden achter zich.

Ronald van der Mark CEO van Action, won de vakprijs Retail Executive 2015. Hieronder de volledige Top 5 (in willekeurige volgorde):

Ronald van der Mark - Action Harry Bruijniks – Euretco Giovanni Colauto – De Bijenkorf Bart Karis – Zeeman Philip Mountford – Hunkemöller

Het managementteam van Jumbo schreef de meeste stemmen voor de vakprijs Retail Managementteam 2015 op zijn naam. De Top 5 Retail Managementteam ziet er als volgt uit (in willekeurige volgorde):

Hunkemöller IKEA Jumbo Lidl vanHaren

De winnaars van beide vakprijzen zijn vastgesteld nadat vakgenoten (retailers) in een eerste stemronde aangaven welke Retail Executive en welk Retail Managementteam zij wilden nomineren. Op basis hiervan is een Top 10 Retail Executives en een Top 10 Retail Managementteams samengesteld. In de tweede ronde is gestemd op één Retail Executive en één Retail Managementteam. Hieruit kwam een Top 5 voor beide categorieën voort. Tijdens het ABN AMRO Retailer of the Year Gala konden retailers hun laatste stem uitbrengen. In totaal hebben ruim 1000 vakgenoten gestemd.