Nieuws Actueel

Adem Cokicli was een 'vriendelijke man'

Rik Nizet 3 april 2014

Bij een schietpartij in Eindhoven is de 39-jarige Turkse eigenaar Adem Cokicli doodgeschoten. Een ander raakte lichtgewond. Dat bevestigt een medewerker van de zaak. Een collega omschrijft Cokicli als "een vriendelijke man." De politie tast nog in het duister over het motief.

De vader van twee dochters begon zijn zaak Snack Point een jaar of zes geleden. Medewerker Hussein woont boven de snackbar en was toevallig een avondje vrij. Toen hij hoorde over de schietpartij, dacht hij eerst aan een 1-aprilgrap, bericht Omroep Brabant.Overval of iets andersEen man kwam de snackbar dinsdagavond binnen, schoot enkele malen en vluchtte daarna. Over de exacte toedracht kon de politie nog niet meer vertellen. "We houden alle opties open. Het kan een overval zijn maar ook iets anders'', aldus een woordvoerder. De politie werkt met zo'n 25 mensen aan de zaak.

De straat bij de friettent is woensdagavond pas vrijgegeven. Dat kon toen pas omdat het sporenonderzoek daarvoor nog bezig was. Donderdag wordt sectie verricht op het lichaam van de man. De politie werkt met 25 mensen aan de zaak.