Nieuws Actueel

Adempauze op beurzen na sterke week

Van onze redactie 17 juli 2015

Image 5089107

,,De markt lijkt even tot bezinning te komen", aldus Erik Nugteren, partner bij Ambassador Investments. ,,Het zou mij niet verbazen als de beurs volgende week wat terugvalt, want de rek is er wel uit."

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde aan het einde van de ochtend een fractie lager op 500,79 punten. Amsterdamse hoofdindex koerst daarmee af op een weekwinst van zo'n 4 procent. De MidKap won 0,1 procent tot 740,52 punten. De hoofdgraadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt stonden vlak tot 0,3 procent lager.

Altice

Grootste stijger in de AEX was het Franse kabelbedrijf Altice met een plus van 2,7 procent. Verffabrikant AkzoNobel, die volgende week met resultaten komt, stond onderaan met een verlies van 1,2 procent.

In de MidKap ging de Rotterdamse chemicaliëndistributeur IMCD op kop met een winst van ruim 4 procent. IMCD profiteerde volgens marktpartijen onder meer van de sterke overslagcijfers van de haven in Rotterdam.

Beter Bed

Beter Bed klom bijna 2 procent. De Brabantse beddenverkoper heeft een positief tweede kwartaal achter de rug waarin het in alle landen waar het winkels heeft de omzet zag groeien.

In Stockholm dikte Ericsson 4,3 procent aan. De Zweedse fabrikant van netwerkapparatuur boekte in het tweede kwartaal meer omzet. De winst liep wel terug als gevolg van de kosten van een grote ontslagronde. Het Zweedse witgoedbedrijf Electrolux kreeg er 2,1 procent bij, dankzij beter dan verwachte kwartaalcijfers.

Volvo

De Zweedse truckmaker Volvo, die ook met goede resultaten kwam, leverde een eerdere winst weer in. Het aandeel zakte 5,6 procent, nadat de topman van Volvo liet weten dat de piek in de Noord-Amerikaanse truckmarkt waarschijnlijk is bereikt.

Op de Zwitserse beurs werden de resultaten van Givaudan positief ontvangen. 's Werelds grootste producent van geur- en smaakstoffen steeg 4,6 procent in beurswaarde.

De euro was 1,0894 dollar waard, tegen 1,0903 bij het slot van de beurzen in Europa op donderdag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,1 procent goedkoper op 50,84 dollar. De prijs van Brentolie steeg 0,2 procent tot 57,01 dollar per vat.