Nieuws Actueel

'Adempauze op Wall Street '

Van onze redactie 14 juli 2015

Image 5081341

De Dow-Jonesindex sloot maandagavond 1,2 procent in de plus op 17.977,68 punten. De bredere S&P 500 ging 1,1 procent omhoog en kwam op 2099,60 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq steeg 1,5 procent tot 5071,51 punten.

De banken JPMorgan Chase en Wells Fargo openden dinsdag hun boeken. De cijfers van JPMorgan Chase waren beter dan verwacht, terwijl bij Wells Fargo de omzet tegenviel. Wel verhoogde de grootste hypotheekverstrekker van de VS zijn winstverwachting voor het hele jaar. Farmaceut Johnson & Johnson staat wellicht in de belangstelling nadat ook dit concern de gemiddelde verwachting van analisten overtrof.

Kwartaalcijfers

De Griekse tragedie is voor het moment geen 'hot item' meer op Wall Street nu er een akkoord is bereikt, zei een handelaar. Om de markten te laten stijgen, moeten de kwartaalcijfers echter wel ,,spectaculair'' zijn. Later deze week komen onder meer Goldman Sachs, Intel en Google met hun resultaten.

Een andere potentiële blikvanger is chipmaker Micron Technologies dat volgens ingewijden binnenkort een overnamebod van 23 miljard dollar kan verwachten van het Chinese Tsinghua Unigroup.

Een uur voor de handelsaanvang op Wall Street maakte de Amerikaanse overheid bekend dat de detailhandelsverkopen in de VS in juni met 0,3 procent zijn gedaald ten opzichte van mei. Economen rekenden in doorsnee juist op een plus van 0,3 procent. Bovendien werd de stijging in mei bijgesteld van 1,2 naar 1 procent.