Nieuws Actueel

'Adempauze op Wall Street na records'

Van onze redactie 25 februari 2015

Wall Street reageerde dinsdag positief op de getuigenis van Fed-president Janet Yellen in het Amerikaanse Congres. Ze gaf aan dat de Fed voorlopig geduld zal hebben met het verhogen van de rente. Woensdag zal Yellen opnieuw verschijnen in het Congres. Waarschijnlijk zal ze in die toespraak weinig afwijken van hetgeen dat dinsdag al is gezegd.

Computerfabrikant Hewlett-Packard (HP) staat naar verwachting flink onder druk nadat het bedrijf dinsdag nabeurs tegenvallende resultaten en vooruitzichten bekendmaakte.

Lowe's Doe-het-zelfketen Lowe's kwam voorbeurs met beter dan verwachte cijfers naar buiten. Levensmiddelenbedrijf Campbell Soup bracht kwartaalcijfers naar buiten die vrijwel overeenkwamen met de verwachtingen.

Elektronicaketen Target kon profiteren van een goed feestdagenseizoen en publiceerde winstcijfers die beter waren dan analisten hadden voorspeld.

Amerikaanse huizenmarkt Kort na aanvang van de handel worden nog cijfers gepubliceerd over de Amerikaanse huizenmarkt. Het gaat om de verkoop van nieuwe woningen in de Verenigde Staten.

De leidende Dow-Jonesindex sloot dinsdag 0,5 procent hoger op 18.209,19 punten. De brede S&P 500 steeg 0,3 procent tot 2115,48 punten. Technologiebeurs Nasdaq klom 0,1 procent naar 4968,12 punten.