Nieuws Actueel

'Adempauze Wall Street van korte duur'

Van onze redactie 13 november 2014

Voorbeurs maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid beken dat de eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten vorige week met 12.000 zijn gestegen tot 290.000. Economen rekenden in doorsnee op 280.000 aanvragen.

Winkelconcern Wal-Mart gaf voorbeurs een kijkje in de boeken. Het bedrijf wist de vergelijkbare verkopen in eigen land weer iets op te voeren na een voortdurende daling in de afgelopen zeven kwartalen, maar verlaagde ook de winstverwachting voor het lopende boekjaar.

Viacom

Mediaconcern Viacom profiteerde het afgelopen kwartaal onder meer van het kassucces van de film Transformers. De film die op 27 juni uitkwam, bracht krap 1,1 miljard dollar in het laatje. Ook kon het bedrijf bogen op hogere opbrengsten bij muziekzender MTV.

Berkshire Hathaway, het investeringsbedrijf van Warren Buffett, neemt het batterijmerk Duracell over van Procter & Gamble (P&G). Berkshire betaalt de overname in aandelen P&G die het reeds bezit ter waarde van 4,7 miljard dollar.

Cisco

Het aandeel Cisco reageert mogelijk op goede resultaten in de afgelopen drie maanden. De omzet ging in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar met ruim 1 procent omhoog naar 12,2 miljard dollar. Dat bleek de hoogste omzet in een eerste kwartaal ooit.

De graadmeters op Wall Street maakten woensdag een pas op de plaats na de recordreeks van de dagen daarvoor. De Dow sloot een fractie lager op 17.612,20 punten. De S&P zakte 0,1 procent tot 2038,25 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq klom 0,3 procent naar 4675,14 punten.