Nieuws Actueel

Administratie en ICT tips voor bouwvakkers

Caroline Spilt 6 mei 2015

Bouwend nederland bouwvakkers groot

Ondernemers in de bouw staan niet per definitie bekend vanwege het feit dat zij voorop lopen op technologisch en administratief gebied. Des te meer reden om een top 5 van tips te maken voor de administratieve en ICT oplossingen voor de ondernemers in de bouw.

Gebruik software voor klantopvolgingEen offerte gemaakt maar dit vervolgens vergeten omdat je simpelweg druk bent met het uitvoeren van werk, maken van nieuwe offertes en andere werkzaamheden. Gebruik daarom software die precies bijhoudt wie een offerte heeft ontvangen zodat je deze mensen na een bepaalde tijd weer kunt bereiken.

Digitaal boekhoudpakketGebruik een veelzijdig boekhoudpakket. Zorg dat het boekhoudpakket de verschillende facetten van de boekhouding goed opsplitst: een grootboek, debiteurenadministratie, crediteurenadministratie, in­ en verkoop administratie en wanneer van toepassing de loonadministratie.

Werk administratie op vaste tijden bijAdministratie doen is niet leuk maar het is net zo nodig als het afwerken van een verbouwing. Plan dan ook elke week een vast dagdeel in waarop je je administratie bijwerkt. Als je dit trouw doet zal je merken dat het uiteindelijk minder tijd kost dan wanneer je het 1 keer per kwartaal doet.

Boek alles inEven snel een broodje of een paar spijkers halen. Elke bouwvakker heeft regelmatig snel iets nodig en koopt dit dan bij de dichtstbijzijnde winkel en vergeet vervolgens het bonnetje in te boeken. Zorg dat er een map in je bus ligt om ook deze uitgaven op te voeren.

Werk in de CloudZeker voor bouwvakkers is een cloudoplossing ideaal. Omdat ondernemers in de bouw meestal op locatie bezig zijn is het handig als je ten alle tijden toegang hebt tot belangrijke informatie zoals offertes, bouwtekeningen, e­mails met gemaakte afspraken enzovoort. Google Drive of Dropbox zijn hier prima voor te gebruiken.