Nieuws Actueel

Advies: Conference call met Duitsland

Vandaag een zakenreis met Lufthansa gepland? Advies: maak er een conference call van. De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft voor donderdag 933 vluchten geschrapt vanwege stakingen van het cabinepersoneel. Meer dan 100.000 passagiers zijn daardoor getroffen.

Van onze redactie 12 november 2015

Lufthansavliegtuigenstakingencabinepersoneelgroot

Vandaag een zakenreis met Lufthansa gepland? Advies: maak er een conference call van. De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft voor donderdag 933 vluchten geschrapt vanwege stakingen van het cabinepersoneel. Meer dan 100.000 passagiers zijn daardoor getroffen. Het Duitse bedrijf heeft sinds het begin van de stakingen vrijdag al 3700 vluchten moeten schrappen.

De stewards en stewardessen voeren actie tegen kostenbesparingen die Lufthansa met een nieuwe cao wil afdwingen. Rechters in Düsseldorf en Darmstadt bepaalden woensdag dat de stakingen in Düsseldorf, Frankfurt en München door mogen gaan, omdat vakbond UFO duidelijke redenen heeft gegeven voor de staking. Het cabinepersoneel wil nog tot en met vrijdag het werk stilleggen.

Miljoenen euro'sBetinna Volkens van de raad van bestuur van Lufthansa zei tegen de Duitse krant Bild dat de acties de luchtvaartmaatschappij tientallen miljoenen euro's kosten.