Nieuws Actueel

Advocaat: V&D schoot voorstel vastgoedfonds af

Rik Nizet 3 februari 2015

Verhuurder IEF was bereid V&D vergaand tegemoet te komen om de noodlijdende warenhuisketen uit de financiële problemen te helpen. Dat zei de raadsman van het vastgoedfonds dinsdag bij de rechtbank in Amsterdam.

Lees ook:'V&D houdt alleen slechte panden over'Faillissement openlijk genoemdV&D krijgt mes op de keelV&D wil geen winkels sluitenV&D heeft lak aan de wetHet vastgoedfonds, eigenaar van twaalf V&D-panden, wilde instemmen met een huurvrije periode van vier maanden en een huurverlaging van 30 procent daarna. In ruil moest het warenhuisconcern een groot aantal vierkante meters winkeloppervlakte inleveren en de onderverhuurders overdragen.

OphoestenIEF was verder bereid de miljoeneninvesteringen op te hoesten die nodig zouden zijn om de panden geschikt te maken voor andere huurders.

AfgeschotenHet voorstel leek een goede kans te maken, maar werd eind januari door V&D alsnog afgeschoten.

OntruimingIEF eist in kort geding tegen V&D nu ontruiming van de panden in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Maastricht.Op de valreepV&D heeft op de valreep een deel van de verschuldigde winkelhuur overgemaakt aan verhuurder IEF Capital. Maar het vastgoedbedrijf ziet hierin geen aanleiding om het kort geding tegen de warenhuisketen af te breken, meldde een woordvoerder van IEF dinsdag.

Achtergrond: Vakkundig gesloopt door durfkapitalisten