Nieuws Actueel

Advocatenkantoor het slimste bedrijf van Nederland

Rik Nizet 13 november 2014

Het advocatenkantoor Bruggink & Van der Velden mag zich het 'slimste bedrijf van Nederland' noemen. De Stichting MKB Krachtcentrale reikte woensdag de jaarlijkse prijs uit. Het kantoor draait geheel volgens het business-model van Ricardo Semler.

Het advocatenkantoor won de prijs omdat het volgens de Semco-principes opgerichte kantoor volledig draait op vertrouwen, transparantie en verantwoordelijkheid. Daarmee sluit het kantoor perfect aan bij het motto van de MKB Krachtcentrale: delen is vermenigvuldigen. De prijs is bedoeld om een netwerk van slimme innoverende ondernemers tot stand te brengen.

Tot in het DNA klopt"We beoordelen op leiderschap, organisatiemodel, cultuur, samenwerking, aanpassingsvermogen, zeggenschap en talentontwikkeling," vertelt Caroline Rijnbeek van de MKB Krachtcentrale. "Maar misschien wel het belangrijkste ingrediënt: dat het tot in het DNA klopt. Dit leidt tot grootse groei; dat is zowel financiële als sociale groei."

'Mooie erkenning'Het advocatenkantoor en alle medewerkers zijn apetrots op hun prijs. Oprichter Sjoerd van der Velden beschouwt de prijs vooral als een stimulans om meer slimme dingen te bedenken. "De prijs is mooie erkenning voor ons slimme businessmodel en spoort aan tot verdere innovatie!"