Nieuws Actueel

Aegon in uitverkoop op Damrak

Van onze redactie 12 november 2015

Image 5433030

,,De opleving die Draghi veroorzaakte was van korte duur en geeft aan dat de hoop op meer steunmaatregelen al deels in de koersen zit verwerkt. Ook dreunt de winstwaarschuwing van het Amerikaanse winkelbedrijf Macy's na op de Europese markten. Met het belangrijke feestdagenseizoen voor de deur is dat geen goed teken", aldus handelaar Cees Smit van Today's Beheer.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde aan het einde van de ochtend 0,7 procent lager op 465,71 punten. De MidKap daalde 0,6 procent tot 689,51 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs zakten 0,4 tot 0,8 procent.

Aegon

Aegon kelderde bijna 9 procent in de AEX. Het bedrijf leed een kwartaalverlies en gaf geen nieuwe informatie over de kapitaalpositie op basis van de regels die volgend jaar gaan gelden.

In de MidKap deed TomTom (plus 6 procent) goede zaken. De navigatiedienstverlener tekende een meerjarige overeenkomst met onlinetaxibedrijf Uber. PostNL won 0,6 procent, nadat was gebleken dat miljardair John de Mol een belang heeft genomen in het postbedrijf.

Euro

Maritiem dienstverlener SBM Offshore zakte 3,7 procent. Topman Bruno Chabas liet in het kwartaalbericht weten dat de marktomstandigheden in de oliesector in de afgelopen maanden verder zijn verslechterd en dat projecten worden uitgesteld.

In Frankfurt klom Siemens ruim 2 procent, na beter dan verwachte kwartaalcijfers van het Duitse technologieconcern. De resultaten energiereus RWE (min 8 procent) vielen in minder goede aarde. In Londen kelderde Rolls-Royce 20 procent tot het laagste niveau in vier jaar. De Britse motorenfabrikant gaf voor de vierde keer in een jaar tijd een winstalarm.

De euro stond op 1,0725 dollar, tegen 1,0739 dollar bij het Europese slot op woensdag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,2 procent duurder op 43 dollar. Brentolie steeg ook 0,2 procent in prijs, tot 45,85 dollar per vat.