Nieuws Actueel

Aegon onderuit na kwartaalcijfers

Van onze redactie 12 november 2015

Image 5432457

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de vroege handel 0,1 procent lager op 468,78 punten. De MidKap daalde ook 0,1 procent, tot 692,93 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs stonden tot 0,3 procent hoger, Londen was vlak.

Aegon verloor in de AEX 4 procent aan beurswaarde. Het bedrijf boekte vorig kwartaal grotere afschrijvingen door aanpassingen in zijn rekenmodellen dan verwacht. Verder gaf de verzekeraar geen nieuwe informatie over de kapitaalpositie op basis van de regels die volgend jaar gaan gelden.

TomTom

In de MidKap prijkte TomTom bovenaan met een plus van 3,7 procent. De navigatiedienstverlener heeft een meerjarige overeenkomst getekend met onlinetaxibedrijf Uber. Beleggers reageerden ook verheugd op het bericht dat mediaondernemer en miljardair John de Mol een belang van ruim 3 procent heeft genomen in PostNL (plus 2,2 procent).

Grootste daler in de MidKap was SBM Offshore met een min van 4 procent. De maritiem dienstverlener handhaafde zijn omzetverwachting. Volgens topman Bruno Chabas zijn de marktomstandigheden in de oliesector in de afgelopen maanden echter verder verslechterd en worden projecten uitgesteld.

Euro

Siemens klom in Frankfurt 1,9 procent. Het Duitse technologieconcern boekte een derde minder winst, maar deed het desondanks beter dan analisten hadden verwacht. De resultaten van de Duitse energiereus RWE (min 3,7 procent) vielen in minder goede aarde. Het moederbedrijf van het Nederlandse Essent kampt net als branchegenoten met de gevolgen van de lage prijs voor stroom.

In Londen kelderde Rolls-Royce 17 procent. De Britse motorenfabrikant verlaagde zijn winstverwachting voor de vierde keer in een jaar tijd.

De euro stond op 1,0722 dollar, tegen 1,0739 dollar bij het Europese slot op woensdag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,3 procent duurder op 43,04 dollar. Brentolie steeg een fractie in prijs en kostte 45,82 dollar per vat.