Nieuws Actueel

AEX zakt hard weg door zware verliezen in financiële sector

De AEX-index op het Damrak zakte woensdag weer hard weg door zware koersverliezen in de financiële sector. Dinsdag wisten de banken en verzekeraars juist nog te herstellen van de recente verkoopgolf, die volgde op het omvallen van de Amerikaanse banken Silicon Valley Bank en Signature Bank. In Amsterdam zakten ING en ABN AMRO ruim 7 procent. De verzekeraars Aegon, NN Group en ASR verloor tot 6 procent. De AEX-index raakte 2,7 procent kwijt op 717,47 punten.

ANP 15 maart 2023

ANP150323098 1

Een waarschuwing van kredietbeoordelaar Moody's over de Amerikaanse bankensector zorgde daarbij voor terughoudendheid. Volgens Moody's zijn de vooruitzichten voor de gehele sector namelijk verslechterd door het omvallen van de twee banken.

Ook andere grote Europese banken kregen opnieuw rake klappen. In Zürich kelderde Credit Suisse zelfs met bijna 20 procent tot een nieuw dieptepunt. De door schandalen geplaagde Zwitserse bank staat al langere tijd onder druk doordat klanten geld van hun rekeningen blijven halen door zorgen over de toekomst van de bank. Ook zei de voorzitter van Saudi National Bank, de grootste aandeelhouder, niet nog meer steun te verlenen aan de bank.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws