Nieuws Actueel

Afperser familie De Mol voor de rechter

Van onze redactie 3 maart 2015

Image 4790604

De 70-jarige man uit Zeist werd 3 december opgepakt en zit sindsdien in de cel. De Zeistenaar terroriseerde ruim een jaar lang de gezinnen van John en Linda de Mol. Dat deed hij met dreigbrieven waarin hij een groot geldbedrag eiste.

De man heeft bekend dat hij John en Linda de Mol een aantal dreigbrieven heeft gestuurd en geld van John de Mol eiste. Welk motief hij daarvoor had is nog onduidelijk. De afperser heeft overigens nooit geld ontvangen van de familie De Mol. De man eiste 5 miljoen euro van John de Mol, anders zou hij zijn zus Linda en haar kinderen iets aandoen.

DNA Zijn zaak wordt dinsdag nog niet inhoudelijk behandeld. Het persoonlijkheidsonderzoek is nog niet helemaal klaar. De Zeistenaar zal als zijn conditie het toelaat, dinsdag wel aanwezig zijn in de rechtbank.

Voor zover bekend heeft de verdachte zich niet eerder schuldig gemaakt aan afpersing. Hij woonde zelf in een duur appartement in Zeist en was voorzitter van de vereniging van eigenaren van het complex. Hij belaagde de familie De Mol tussen oktober 2013 en december 2014. Nadat hij was aangehouden, bleek zijn DNA overeen te komen met sporen die tijdens het onderzoek naar de afpersing waren gevonden.