Nieuws Actueel

Afpersingszaak De Mol: 'Het zijn brieven met een sarcastische toon'

Rik Nizet 30 september 2014

De afperser van John en Linda de Mol speelde een 'luguber spel' met de familie. Dat zei misdaadverslaggever Peter R. de Vries dinsdagavond in RTL Late Night. "De inzet was hoog", aldus De Vries, die op verzoek van de familie De Mol alle dreigbrieven las die zij sinds oktober 2013 kregen.

Lees ook:'Nette' afperser gezochtJohn de Mol afgeperstMiljardair De Mol vaker doelwit"Het zijn wijdlopige, soms onzakelijke, badinerende brieven met een sarcastische toon", zei De Vries in het praatprogramma. In de brieven laat de afperser de familie volgens hem weten een spelletje, een soort puzzeltocht, met de familie te willen spelen. John de Mol zou een fors geldbedrag moeten betalen, anders zou de kinderen van zijn zus Linda iets worden aangedaan.

Miljoenen euro'sVolgens De Vries gaat het om 'vele miljoenen euro's'. De familie betaalde volgens De Vries ondanks de vele bedreigingen geen cent. "John is iemand die hier strak in staat en gelijk de politie erbij haalt. Hij heeft niet betaald, daarvoor kan ik mijn hand in het vuur steken."

BrievenUit de brieven bleek bovendien dat de afperser veel kennis had over het bedrijf van de filmproducent en het dagelijks leven van de kinderen van Linda. In het tv-programma Opsporing Verzocht werd een compositietekening getoond van een blanke man van rond de 70 jaar, die mogelijk achter de bedreigingen zit.

Volgens de politie lag het aantal binnengekomen tips dinsdagavond laat rond de 100.