Nieuws Actueel

Afpersingszaak De Mol: Miljardair John De Mol vaker doelwit

Rik Nizet 30 september 2014

Miljardair John de Mol werd begin deze eeuw afgeperst door aartsfantast Rocky T., die daarvoor celstraf kreeg. De man wilde 4 miljoen euro van De Mol hebben. T., die ook ooit beweerde dat hij voetbalclub Vitesse had verkocht, keerde in 2006 niet terug van een proefverlof.Lees ook:'Het zijn brieven met een sarcastische toon'John de Mol afgeperst

Volgens de politie heeft de familie De Mol wel vaker met dreigementen te maken gehad, maar nooit zo intensief en langdurig als nu het geval is.

Linda de MolLinda de Mol is miljonair. Haar broer John (59) bezit naar verluidt een paar miljard. Die verdiende hij onder meer door samen met Joop van den Ende het bedrijf Endemol voor 5,5 miljard euro te verkopen aan het Spaanse Telefónica. Daarna richtte De Mol Talpa op, dat onder andere internationaal tv-formats verkoopt.Afperser John de Mol

Op 18 september bezorgde bakkerij Wassenaar uit Blaricum een doos vol gebak bij John de Mol. Op die doos was een dreigbrief geplakt. Rond dezelfde datum doken nog 3 brieven onder bakstenen op. Dat gebeurde in Huizen, op de hoek van de Sparrenlaan en de Nieuwe Blaricummerweg, bij Slot Zeist in de Zinzendorflaan en bij de begraafplaats aan de Woudenbergseweg in Zeist.

Man met net uiterlijkHet gebak is volgens de politie op 15 september besteld door een man van ongeveer 70 jaar met een bril en een net uiterlijk. De man benadrukte verschillende keren dat de taartjes op 18 september bij John de Mol moesten worden bezorgd. Hij betaalde contant. De politie liet een compositietekening van deze man op televisie zien. Op de brief die op de gebakdoos zat, is DNA aangetroffen. Er is echter geen match gevonden in de landelijke DNA-databank van de politie.