Nieuws Actueel

Afschuwelijke bedrijfsfilm scoort

Merlijn Ensing 31 januari 2014

Deze week maakte Yvonne van Balkom haar blogdebuut op DeOndernemer.nl. Haar oproep aan Nederlandse bedrijven om kritische te blijven op hun bedrijfsfilm, kon op veel belangstelling rekenen. Bekijk hieronder onze vijf kanjers van deze week.

1. Yvonne van Balkom - Schokkende bedrijfsfilm

Regelmatig zie ik Tweets voorbij komen waarin staat: 'Supertrots zijn wij op onze nieuwe bedrijfsfilm'. Als filmprofessional ben ik vervolgens erg benieuwd wat ik te zien krijg. Nieuwsgierigheid wordt vaak al snel verbazing.

2. Peter den Hond - Oplichtingtrucs van foute managers

Ondernemen in het buitenland is extra uitdagend vanwege de nieuwe cultuur waarin je moet werken. Dit zijn de meest gebruikte oplichtingstrucs van foute managers die ik ben tegen gekomen.

3. Madelon Dik - Bereik waar je naar verlangt

Hoe kun je bereiken waar je naar verlangt? Niet later, maar vandaag nog. Dat is gemakkelijker dan je denkt. De kunst van bereiken wat je werkelijk wilt, zit hem namelijk in de manier waarop je je doel stelt.

4. Albert, Beernt & Nick - Een energieboost voor Mabopane

De komende jaren gaan we de community Lesedi La Batho in Mabopane voorzien van duurzame energie. De zon is vrijwel altijd aanwezig in deze Zuid-Afrikaanse buurt.

5. Henk Kwakkel - De nieuwe hufterigheid

In de marktsamenleving is een nieuwe vorm van hufterigheid ontstaan. Steeds meer regels moeten de individuele vrijheden waarborgen. De projectmanager kan zijn ogen niet sluiten voor de werkelijkheid. Het roer moet om!