Nieuws Actueel

Afspraken over berging wrakstukken MH17

Van onze redactie 14 november 2014

Zaterdag reizen extra teamleden van de Nederlandse missie vanuit Charkov naar Donetsk voor logistieke ondersteuning. Zij zullen ,,hopelijk zo snel mogelijk beginnen met de werkzaamheden samen met de lokale hulpdiensten (SES)'', laat het departement weten.

Het bergen van de wrakstukken gebeurt onder de verantwoordelijkheid van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV). De OVV zal nadere informatie geven als de berging daadwerkelijk is begonnen. De veiligheidssituatie op de rampplek is en blijft fragiel en elke dag wordt gekeken of werkzaamheden op de rampplek mogelijk zijn, benadrukt het ministerie.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) leidt het internationale onderzoek naar de oorzaak van de ramp. De raad meldde vorige week dat hij opdracht had gegeven om wrakstukken van het vliegtuig van Malaysia Airlines te bergen om een reconstructie te maken van een deel van het toestel. Er waren daarover met lokale partijen afspraken gemaakt, zei de OVV toen. De technische uitvoering moest nog wel worden voorbereid.