Nieuws Actueel

Met vijf hoogtepunten aftellen tot het Sinterklaasjournaal

Van onze redactie 9 november 2015

Image 5421720

Tja, het is natuurlijk al vijftien jaar geleden, maar het lijkt alsof Dieuwertje Blok geen dag ouder is geworden. En kijk ook even naar Sinterklaasjournaal-verslaggeefster Ilona Waaihout. Die kennen we tegenwoordig vooral als Dokter Corrie.

Een terugkerend koppel in het Sinterklaasjournaal is het hysterische echtpaar Boel. Jan en Helma komen elk jaar weer met een nieuwe gadget om de goedheiligman of de pieten te helpen. En elk jaar ergert Dieuwertje zich weer dood aan het adhd-paartje.

Ach, welke ouder kent het niet: de tienminutengesprekken op school. Deze keer is het Sinterklaas die de moeder van Zielepiet op het matje roept. De arme piet heeft niet alleen heimwee naar Spanje, hij komt ook niet zo goed mee in de klas.

Jochem Myjer is waarschijnlijk de meest nagespeelde piet van het hele Sinterklaasjournaal. Het is best fijn om tijdens die panische sinterklaasdagen even stoom af te blazen met een oorverdovend: Paniek! Paniek!

Vorig jaar keken meer Nederlanders dan ooit naar het Sinterklaasjournaal. Want de grote vraag was natuurlijk: hoe zien de pieten er dit jaar eigenlijk uit. Op 13 november liet Opa Piet eindelijk zien hoe de pieten aan hun kleurtje komen.