Nieuws Actueel

'Afzien' in de wachtrij voor een topoliebol van Voskamp

Jorien de Wit en Maurijn Rozema 31 december 2015

Voskampwachtrijoliebollen

Je moet wat over hebben voor de oliebollen van de Spijkenisser meesterbakker Voskamp. Op de laatste dag van het jaar staan er dikke rijen bij de verkooppunten van de winnaar van de AD oliebollentest. De wachttijd bij de Nieuwstraat 183 in Spijkenisse: zo'n 1,5 uur.

Vooraf bestellen, kan dit jaar vanwege de drukte niet. "Die mensen moeten tóch in de rij staan om hun oliebollen af te halen", zegt oliebollenchef Arnold Kabbedijk. Bij het filiaal in Spijkenisse staan diskjockeys om de mensen in de rijen te vermaken. "Dat werkt goed: je ziet dat mensen goedgemutst zijn, ondanks dat ze even moeten wachten voordat ze naar binnen kunnen."

Bij alle filialen is het extreem druk, zegt Kabbedijk. "Normaal is 31 december al druk, maar nu is het echt heel bijzonder. We kunnen nu al zeggen dat er meer dan 500.000 zijn gebakken en verkocht." Richard Visser Ook voor de oliebollen van Richard Visser staan mensen weer uren in de wachtrij. "Mooie Rotterdamse traditie. In de rij voor een oliebol van Richard Visser,'' twittert Isabelle van Woerkom. Ze voegt een foto toe van de enorme rij bij de gebakkraam. Visser, die op de kruising van de Heemraadssingel met de Vierambachtsstraat in Rotterdam staat, eindigde dit jaar op de vierde plek in de AD oliebollentest.