Nieuws Actueel

Agendaterreur

Caroline Spilt 23 oktober 2015

We hebben het minder druk ondernemen huishouden groot

Zoals het klokje thuis tikt, tikt het overal. "We worden omringd door klokken: zelfs op ons mobieltje en via social media ontvangen we non stop reminders voor afspraken, verjaardagen, trouwdagen etcetera", schrijft Saskia Maarse in haar blog 'Agendaterreur'. Laat 'm niet voorbij gaan, ondanks je geterroriseerde agenda, want het is de best gelezen blog van deze week:

1. Saskia Maarse - Agendaterreur

Toen ik voor mijn boek Tutti frutti een drukker zocht, besloot ik spontaan bij een drukkerij in eigen regio binnen te lopen. De deur was dicht en ik moest aanbellen. Vervolgens bleek er geen receptie of ontvangstruimte te zijn. Daar stond ik in de hal en wachtte af. Totdat iemand de moeite nam om naar me toe te komen: "Heeft u een afspraak?" "Eh, nee, ik heb alleen een vraagje." De medewerker raakte licht in paniek. Hij vertelde me dat ze druk bezig waren met de productie en dat ik voor mijn vraag echt een afspraak moest maken. Daarna drukte hij een visitekaartje in mijn handen en werkte me de deur uit. Ik was duidelijk een storende factor: met mijn onverwachtse bezoek schiep ik verwarring en irritatie. Wat deze drukkerij zich niet realiseerde, was dat dankzij deze 'hartelijke' ontvangst een grote opdracht aan hun neus voorbijging.

2. Fred Rutgers - Voetbal is ondernemen

Als je geen inspiratie hebt ga je roemloos ten onder! Een jaar geleden behoorde het Nederlands elftal tot de top 3 van de wereld. Nu mogen we niet eens meer meedoen aan het Europees kampioenschap.

3. Nicole van den Heuvel - Ja, ik wil!

Ja ik wil! Dat waren de woorden die ik typte naar m´n booker toen hij me vroeg of ik wilde figureren in de gelijknamige bioscoopfilm. Het ging om een rol als gast op een bruiloft in Ibiza-stijl. Figureren verdient geen knoop, maar het leek me wel leuk om eens mee te maken. Zoiets had ik nog nooit gedaan en ik was wel nieuwsgierig naar hoe alles in zijn werk gaat. Hoe ziet een filmset eruit, hoe wordt er met acteurs omgegaan, wat is nou precies de rol van een figurant enz enz. Genoeg redenen dus voor de woorden 'Ja ik wil!'.

4. Thomas Esselink - Niet iedereen is fiscalist

De goedbedoelde kennisoverdracht van de ondernemende oom, de vriend tijdens een avond aan de bar of de zwager die ooit het vak ondernemingsrecht heeft gevolgd, zorgt ervoor dat wij dagelijks worden gebeld door mensen met kennis van zaken. Ze weten namelijk dat ze hun eenmanszaak of onderneming vanaf bedrag X beter kunnen omzetten in een BV. Iedereen mag zichzelf de titel ‘fiscalist’ geven en die wildgroei aan financieel adviseurs zorgt ervoor dat we druk zijn om veel mensen van een andere waarheid te overtuigen.

5. Toin Saris - Grootste eyeopener sinds lange tijd

Tijdens het laatste Prinsjesdagontbijt hoorde ik onze Gedeputeerde EZ, Bert Pauli, tussen neus en lippen aangeven dat het einde van de ‘Koepels’ in zicht is. Hij illustreert zijn uitspraak vervolgens met de mededeling dat bijvoorbeeld 70 procent van de leden van de grootste landelijke vakbond inmiddels met pensioen is!