Nieuws Actueel

Agenten voeren actie tijdens verkiezingscampagnes

Van onze redactie 14 maart 2015

Image 4790805

De politie komt massaal in actie voor een betere cao. Zo zullen agenten zaterdagmiddag onder meer inbreken tijdens een verkiezingsbijeenkomst in Bergen op Zoom, waar PvdA-minister Dijsselbloem van Financiën aanwezig is.

Ook andere politieke kopstukken - die campagne voeren voor de Provinciale Statenverkiezingen van komende woensdag - zijn het doelwit van protesterende agenten.

Geen geweld "We gebruiken geen geweld, maar we zullen de politici wel dwingen om te reageren op onze eisen voor een betere cao", zegt een woordvoerder van de actievoerders.

Volgens Albert Springer van de Nederlandse Politiebond (NPB) staan er de komende tijd meer acties op touw. "We gaan door tot de minister van Veiligheid en Justitie met een nieuw cao-voorstel komt", zegt hij.

Minder bekeuringen Sinds afgelopen maandag deelt de politie minder bekeuringen uit. Agenten beboeten alleen nog grove schendingen van de openbare orde en veiligheid. Ook snelheidsovertredingen worden door de vingers gezien.

Vorige week meldde deze krant dat agenten dreigen een internationale topconferentie over internetveiligheid in Den Haag plat te leggen. Bij die 'cybertop' op 16 en 17 april worden 1.300 hoogwaardigheidsbekleders uit de hele wereld verwacht.

Eenmalige bonus De bonden willen dat agenten meer salaris krijgen. Ook eisen ze een eenmalige bonus, vanwege de onrust die de reorganisatie van de Nationale Politie veroorzaakt.