Nieuws Actueel

AH: Onze Hamsters zijn gevaarlijk

Rik Nizet 29 juni 2014

Pas op met de hamsters van Albert Heijn. Daarvoor waarschuwt de supermarktketen. De kleine knuffeltjes die gratis bij de boodschappen worden gegeven, leveren een veiligheidsrisico op voor kleine kinderen. Omdat het stickertje op de achterkant te makkelijk loslaat, kunnen zij erin stikken. Albert Heijn adviseert mensen om het kleefstickertje te verwijderen.

Special WK 2014WK 2014 SpeelschemaWK 2014 Uitslagen en standenDe veiligheidswaarschuwing komt na een melding van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). ,,We hebben de hamsters op kwaliteit en veiligheid laten testen voor ze in de winkels kwamen, toen was alles in orde. Maar het stickertje is pas daarna op de hamster gekomen’’, legt een woordvoerster uit. ,,De NVWA attendeerde ons op het veiligheidsrisico, uit voorzorg hangen wij posters met de waarschuwing in alle winkels.’’

De veiligheidswaarschuwing geldt voor alle 23 uitvoeringen van de zogenoemde Hup Holland Hamsters. Sinds het begin van deze maand worden de knuffeltjes massaal bij de kassa weggegeven, Albert Heijn heeft er maar liefst 45 miljoen laten maken en deze zijn nagenoeg op, zo liet de woordvoerster weten.

Albert Heijn adviseert ongeruste klanten naar de servicebalie te gaan of de klantenservice te bellen.BelgiëOok in België is de waarschuwing nieuws. De hamstertjes worden ook in de Belgische vestigingen van Albert Heijn verspreid. Dat is uiteraard niet niet in de Hup Holland-versie, maar in de 'Duivelse' variant.