Nieuws Actueel

AH: Wij hebben geen asbestbrood

Rik Nizet 9 januari 2014

Supermarktconcern Albert Heijn ziet geen aanleiding om actie te ondernemen vanwege incidenten met asbest in ovens van broodleverancier Bakkersland. Dat heeft een woordvoerder donderdag gezegd.Lees ook:'Geen asbest in schappen'Asbest in brood

Volgens de woordvoerder heeft Bakkersland indertijd aan Albert Heijn gemeld dat er asbest op brood terecht was gekomen. Bakkersland heeft de betreffende partijen brood vernietigd.

BakkersovensDat in bakkersovens soms asbest zit is volgens de woordvoerder van het supermarktconcern een bekend gegeven. Daarom onderzoekt Albert Heijn brood dat het afneemt steekproefsgewijs op aanwezigheid van stoffen die er niet in horen waaronder asbest, aldus de woordvoerder.

Geen spoortjeDe grootgrutter weet zeker dat het brood in de Albert Heijn supermarkten "geen spoortje asbest'' bevatten. "Nu niet en in het verleden ook niet'', benadrukt de woordvoerder.

ZemblaIn Zembla, dat donderdagavond wordt uitgezonden, stelt Bakkersland dat consumenten geen gevaar lopen, omdat het eten van asbest niet gevaarlijk zou zijn. Maar volgens een longarts van het Erasmus MC in Rotterdam is nog maar heel weinig onderzoek gedaan naar het binnenkrijgen van asbest via het maag-darmkanaal. Hij ziet jaarlijks tientallen nieuwe patiënten met asbestkanker in de buikholte.