Nieuws Actueel

Ahold in trek op hogere beurs

Van onze redactie 11 november 2015

Image 5429377

,,De beurzen gaan eindelijk weer vooruit na het tamme begin van de week. In Amsterdam doet Ahold het goed, maar ook in de rest van Europa zorgen aardige bedrijfsresultaten voor een positieve ondertoon op de markten en gaan de koersen over een breed front omhoog", aldus beleggingsspecialist Tycho Schaaf van onlinebroker Lynx.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde aan het einde van de ochtend 0,8 procent hoger op 468,75 punten. De MidKap klom 0,6 procent tot 694,62 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt stegen tot 0,9 procent.

Ahold

Ahold was koploper in de AEX met een plus van 4,6 procent na een sterke omzetgroei in het afgelopen kwartaal. De eigenaar van Albert Heijn verwacht de fusie met zijn Belgische branchegenoot Delhaize (plus 4 procent) voor medio 2016 af te ronden. Delta Lloyd zette de daling voort met een min van 6,2 procent. De verzekeraar raakte dinsdag al bijna 13 procent kwijt door zorgen over zijn kapitaalpositie.

In Kopenhagen won Carlsberg bijna 7 procent. De Deense brouwer haalt onder leiding van de Nederlandse topman Cees 't Hart de bezem door de organisatie en schrapt 2000 kantoorbanen.

Euro

Het Britse telecombedrijf TalkTalk, dat onlangs wordt getroffen door een computerinbraak, klom in Londen ruim 9 procent na beter dan verwachte kwartaalcijfers. In Frankfurt werden de resultaten van wasmiddelenproducent Henkel (plus 7,8 procent) positief ontvangen. De Duitse lampenfabrikant Osram kelderde daarentegen 21 procent na teleurstellende cijfers.

De euro was 1,0745 dollar waard, tegen 1,0689 dollar bij het Europese slot op dinsdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 1 procent tot 43,78 dollar. Brentolie kostte 0,2 procent minder en werd verhandeld voor 47,35 dollar per vat.