Nieuws Actueel

Ahold klimt op afwachtende beurs

Van onze redactie 24 juni 2015

Image 5027229

,,De beurzen zijn de afgelopen dagen hard vooruitgelopen op een Griekse schuldendeal, maar die deal moet nu wel gaan komen. Ook nemen de geluiden toe dat er misschien pas dit weekend of begin volgende week een akkoord zal worden bereikt. Zolang er geen duidelijkheid is over Griekenland zullen de koersen niet verder oplopen", aldus handelaar Cees Smit van Today's Beheer.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde aan het einde van de ochtend 0,1 procent hoger op 495,15 punten. De MidKap zakte 0,1 procent tot 736,85 punten. De beurs in Parijs stond vlak, Frankfurt zakte 0,2 procent en Londen steeg 0,5 procent.

Griekenland

Griekenland bleef centraal staan op de beurzen. De ministers van Financiën van de eurozone komen woensdag om 19.00 uur bijeen om de besparings- en hervormingsplannen van de Griekse regering te bespreken. Voorafgaand aan de vergadering van de eurogroep, zal er een bijeenkomst plaatsvinden van alle hoofdrolspelers rondom de Griekse schuldenkwestie.

Ahold steeg 1,5 procent in de AEX. De eigenaar van Albert Heijn neemt zijn Belgische branchegenoot Delhaize over. De aandeelhouders van Ahold krijgen circa 61 procent van de aandelen in het fusiebedrijf, dat geleid zal worden door Ahold-topman Dick Boer. In Brussel zakte Delhaize echter bijna 4 procent. Volgens de Belgische bank KBC komen de aandeelhouders van Delhaize er bekaaid van af.

Altice

Grootste daler in de AEX was kabelbedrijf Altice met een min van 7 procent. Het Franse Bouygues heeft het bod van Altice-dochter Numericable-SFR op zijn onderdeel Bouygues Telecom afgewezen. Bouygues en Numericable-SFR verloren respectievelijk 7,4 en 9,7 procent in Parijs.

De euro stond op 1,1217 dollar, tegen 1,1188 dollar bij het slot van de Europese beurzen op dinsdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,7 procent meer op 61,41 dollar. Brentolie klom 0,6 procent in prijs tot 64,84 dollar per vat.