Nieuws Actueel

Ahold partner van Startupbootcamp

Caroline Spilt 23 oktober 2015

Startup ahold bootcamp emerce groot

Ahold heeft vrijdag bekendgemaakt dat zij een partnerovereenkomst heeft gesloten met de Amsterdamse vestiging van startup-accelerator Startupbootcamp. De grootste online retailer van Nederland gaat het Startupbootcamp E-commerce programma drie jaar lang ondersteunen.

Lees ook: Ben&Jerry's en 1%club: Twee bedrijven waar mvo en crowdfunding samensmelten

De deelnemende startups kunnen profiteren van de ervaring van Ahold, een retailer met een geschiedenis op het gebied van innovaties van bijna 130 jaar. Ahold krijgt in ruil daarvoor de kans om door haar betrokkenheid bij Startupbootcamp e-commerce trends en innovaties vroegtijdig te signaleren.

Voorlopers e-commerceDiverse voorlopers in e-commerce maken onderdeel uit van Ahold – soms ook als startups begonnen. In Nederland begon Albert Heijn in 1987 te experimenteren met thuisbezorging, onder de naam James Telesuper. Albert Heijn Online is vandaag de dag de grootste online supermarkt van het land. Amerikaanse online supermarkt Peapod, sinds 2001 onderdeel van Ahold, was in 1989 het eerste 100% e-commerce bedrijf ter wereld. Bol.com is sinds haar start als online boekenwinkel in 1999 uitgegroeid tot het grootste online warenhuis van Nederland.

Snel snelHanneke Faber, Chief Commercial Officer van Ahold en verantwoordelijk voor de online activiteiten en innovatie: “We zijn heel enthousiast over dit partnership met Startupbootcamp E-commerce. Door hun creativiteit en flexibiliteit zien Startupbootcamps jonge bedrijven snel waar behoefte aan is bij consument en bedrijfsleven én kunnen zij nieuwe uitvindingen snel commercialiseren. Daarmee kunnen zij Ahold inspireren om zich verder te blijven ontwikkelen als omni-channel retailer. Tegelijkertijd kunnen onze mentoren veelbelovende startups helpen met een rijkdom aan ervaring zowel in e-commerce als traditionele retail.”

Business aanscherpenPatrick de Zeeuw, mede-oprichter van Startupbootcamp: “Ahold is een prachtig bedrijf waarbinnen jonge bedrijven zoals Peapod en Bol.com de kans hebben gekregen zich nog verder te ontwikkelen. Dat maakt het een inspirerend voorbeeld voor onze deelnemers. De startups kunnen hun business aanscherpen en laten groeien en Ahold houdt voeling met het startup-ecosysteem.”

Eerste tienDe eerste tien bedrijven die zijn geselecteerd voor Startupbootcamp E-commerce zijn afkomstig uit Portugal, Nederland, Israël, Tsjechië, Griekenland en het Verenigd Koninkrijk. Ahold biedt ondersteuning aan van mentoren met diverse expertises, vanuit Albert Heijn en Bol.com.

Our awesome mentors are talking to the promising #startups that want to join #sbcEcommerce. #sbcSelectionDayspic.twitter.com/qRFwpGnPis

— SBootcamp Ecommerce (@sbcEcommerce) 8 september 2015