Nieuws Actueel

Ahold vervangt directeur Albert Heijn

Van onze redactie 15 januari 2015

Wouter Kolk neemt begin volgende maand de plaats in van Sander van der Laan, die Ahold na zestien jaar verlaat. Volgens het concern is dat besluit „in gezamenlijk overleg” met de 46-jarige Van der Laan genomen. Kolk is momenteel bij Ahold verantwoordelijk voor specialistische winkels en nieuwe markten.

Tegenvallende ontwikkelingenHet vertrek van Van der Laan hangt samen met de tegenvallende ontwikkelingen bij Albert Heijn in de afgelopen twee jaar, zei een woordvoerder van Aholddesgevraagd. Hoewel het de afgelopen maanden beter ging met Albert Heijn, leek het alle partijen beter de leiding van het supermarktbedrijf over te dragen.

„Albert Heijn heeft op zich een goede kerstperiode achter de rug, maar dit bedrijf wordt niet gerund op kwartaalbasis”, aldus de woordvoerder. „De afgelopen 1,5 à 2jaar is belangrijk terrein verloren en werd duidelijk dat Albert Heijn moeite heeft met de positionering in de markt. Daarover werden al maanden gesprekken gevoerd, die uiteindelijk hebben geleid tot dit besluit.”

JumboMarktleider Albert Heijn heeft veel last van de stevige concurrentie onder Nederlandse supermarkten. Onder meer Jumbo timmert daarbij stevig aan de weg. Dat bedrijf meldde onlangs dat de omzet vorig jaar met ruim een kwart is gegroeid, waardoor het bedrijf nu een vijfde van de markt bedient. Albert Heijn hield vorig jaar een marktaandeel van 34 procent in Nederland.OntslagvergoedingVan der Laan krijgt een ontslagvergoeding van Ahold. De woordvoerder gaf hierover geen details.