Nieuws Actueel

Air France gaat routes schrappen

Van onze redactie 15 juni 2015

Image 5004234

Air France gaat verlieslatende vluchten op Stavanger, Verona, Vigo en Kuala Lumpur schrappen en het aantal vluchten op routes naar Japan, Brazilië en Rusland wordt gereduceerd. Ook gaan kleinere toestellen op die routes vliegen. Deze maatregelen moeten samen met andere initiatieven een besparing opleveren van 80 miljoen euro.

Daarnaast bestudeert Air France mogelijkheden voor het uitstel van de levering van langeafstandsvliegtuigen (Airbus A350 en Boeing 787). Verder kondigde de maatschappij aan juridische stappen te gaan nemen tegen de Franse pilotenvakbond SNPL omdat er onvoldoende vooruitgang wordt geboekt bij de invoering van kostenbesparende maatregelen.

Toekomst

Air France gaf aan eind september een overzicht te maken van de financiële situatie, de stand van zaken bij de onderhandelingen met de bonden en het aantal mensen dat zich heeft aangemeld voor vrijwillig vertrek. Het bedrijf zal daarna beslissen over verdere stappen om de toekomst van Air France veilig te stellen.

Eind april kondigde Air France aan tot en met 2017 ruim 1,1 miljard euro te willen bezuinigen, onder meer door onrendabele routes te schrappen. De besparingen en aanpassingen zijn onderdeel van het plan Perform 2020, dat de luchtvaartonderneming in de komende jaren zal uitvoeren.