Nieuws Actueel

Air France-KLM vervoert minder passagiers

Van onze redactie 8 april 2015

Image 4845746

Vorige maand stapten 6,3 miljoen passagiers in een toestel van Air France, KLM of de Franse regionale dochter HOP. Dat was 0,4% minder dan in maart 2014. De totale opbrengsten, berekend op basis van het aantal betalende passagiers en de gevlogen afstand, namen met 0,1% af. Doordat de capaciteit met 0,3% werd teruggeschroefd, verbeterde de bezettingsgraad wel marginaal, tot 83,3%,

Vooral de opbrengsten van de vluchten van Air France-KLM over korte en middellange afstanden stonden onder druk. Daar zwakte de vraag met ruim 2 procent af. Langeafstandsvluchten brachten 0,4 procent meer op dan een jaar eerder, vooral dankzij de routes naar Noord-Amerika.

Transavia Bij Transavia steeg de vraag met 3,2%, terwijl de capaciteit met ruim 2% werd vergroot. Bij de prijsvechter van Air France-KLM waren de vliegtuigen gemiddeld voor 89,9% gevuld.

De vrachtdivisie zag de vraag met 8,7% afnemen, terwijl de capaciteit slechts met 0,9% werd verlaagd. De gemiddelde beladingsgraad daalde met ruim 5 procentpunt tot 62,4%. Air France-KLM is bezig zijn vrachtvloot grotendeels geleidelijk op te heffen wegens de aanhoudende verliezen op goederenvervoer.