Nieuws Actueel

Airbnb Groningen stijgt maar Drenthe niet

Van onze redactie 25 november 2015

In de stad Groningen is het aantal accommodaties dat wordt aangeboden via airbnb dit jaar met 88 procent gestegen. Er zijn 700 plekken waar gasten kunnen overnachten. Drenthe is nog een witte vlek op de kaart van airbnb. In de provincie worden minder dan 100 accommodaties aangeboden, meldt Dagblad van het Noorden woensdag.

Ook het aantal Groningers dat zelf gebruik maakt van airbnb is volgens woordvoerder Maurice Anemaat van Airbnb het afgelopen jaar explosief toegenomen. Exacte aantallen heeft hij niet paraat, maar het percentage Groningers dat tussen november 2014 en november dit jaar in het buitenland via airbnb een overnachtingsplek regelde is met 116 procent toegenomen. Anemaat liet eerder weten dat airbnb in Drenthe achterloopt bij de rest van het land, omdat het platform er weinig bekendheid geniet.

Airbnb is een internetsite waarop mensen (een deel van) hun huis te huur aanbieden. Het boeken ervan is kinderlijk eenvoudig. Na afloop kunnen de logees in een ‘review' aangeven hoe het is bevallen.