Nieuws Actueel

Airbnb: slapen in 's werelds grootste begraafplaats

Lotte Grimberg 7 oktober 2015

Een ijzig koude lucht, piepende ratten, en zo'n zes miljoen schedels die je aanstaren. Dat is de nieuwste overnachtingsplek op Airbnb. Op 31 oktober, tijdens Halloween-nacht, biedt Airbnb een gratis overnachting aan in de Catacomben van Parijs, ook wel 's wereld grootste begraafplaats.

GruwelverhaaltjeSlechts twee 'geluksvogels' krijgen de kans om in de grafkelder, op twintig meter diepte, te slapen. De avond is volledig verzorgd. Het tweetal krijgt een rondleiding door het uitgestrekte gangenstelsel van schedels en beenderen, een vullende maaltijd onder het genot van een privéconcert en een gruwelverhaaltje voor het slapen gaan.

Geen badkamerDe unieke locatie is niet van veel luxe voorzien. Er is geen internet, geen verwarming, geen badkamer en geen kraan. Wel vind je op de locatie een EHBO-doos, een veiligheidskaart en een blusapparaat. Altijd handig mocht je in de donkere gangen ergens tegenaan lopen.

Durfallen die graag een nachtje tussen de lijken slapen, kunnen tot 20 oktober middernacht een berichtje sturen naar de gastheer met hun motivatie. Hij kiest vervolgens zijn gasten uit.