Nieuws Actueel

Ajax-hooligans duperen NS

Rik Nizet 28 april 2014

Ajax-hooligans hebben zondag voor 40.000 euro vernielingen aangericht in een trein toen ze onderweg waren van Almelo naar Amsterdam. Door de nodige reparaties zijn negen dubbeldekstreinstellen de komende dagen bovendien niet inzetbaar. Het gaat om pakweg 700 zitplaatsen. Dat meldde de NS maandag nadat de schade was opgenomen.Lees ook:Toch nog hommelesAfterparty in de cel

De NS heeft aangifte gedaan tegen de circa 30 vernielers. De schade zal op hen worden verhaald. De daders werden zondag gearresteerd op Utrecht Centraal en zijn overgebracht naar Amsterdam, waar ze nog steeds vastzitten. Ook de 35 hooligans die zondag in de Amsterdamse binnenstad zijn opgepakt wegens vernielingen zitten nog vast. In totaal arresteerde de politie in Utrecht en Amsterdam 100 relschoppers. Van hen zijn 35 maandag met een boete vrijgelaten wegens het in bezit hebben van vuurwerk en het beledigen van agenten.

SupporterstreinDe politie haalde zondag in Arnhem ook 50 vandalen uit de trein. Deze Ajax-fans mochten naar huis nadat hun gegevens waren genoteerd. Op het station in Deventer waren ook problemen met de supporterstrein. Daar moesten de ME en agenten met honden supporters van Go Ahead Eagles en Ajax-fans in de trein uit elkaar houden. De Ajacieden in de trein spoten met brandblussers.

3 miljoen kijkersDe extra lange uitzending van Studio Sport met onder meer de huldiging van landskampioen Ajax was zondag het best bekeken programma met op het hoogtepunt ruim 3 miljoen kijkers. Het Journaal van 20.00 uur, dat halverwege het programma werd uitgezonden, was goed voor 2,9 miljoen belangstellenden.