Nieuws Actueel

Akkoord over binnenstadsplan Almelo

Van onze redactie 18 december 2014

Het akkoord behelst onder meer de sloop van de McDonalds op het Waagplein en renovatie van het bewoonde deel van de Kloosterhofflat waarbij de bestaande 63 appartementen worden vervangen door 24 geheel vernieuwde huurappartementen. In de Galerij komen 30 sociale huurappartementen ter vervanging van de leegstaande kantoorruimtes boven de voormalige V&D. Ook elders in het plan komen 39 nieuwe huurappartementen in het sociale segment. Aan de Wierdensestraat komt een stadstuin. Terugbrengen winkelruimteHet terugbrengen van de winkelruimte met maar liefst 2.000 vierkante meter vormt een belangrijk onderdeel van het akkoord met Urban Interest. Het voormalige postkantoor en het deel van de Havenpassage waar C&A en schoenmaker Flink zijn gevestigd, wordt gesloopt. Het is de bedoeling dat C&A opschuift. Water in binnenstadDoor deze aanpak komt er ruimte voor het doortrekken van het kanaal tot op het Centrumplein. Momenteel wordt hard gewerkt aan het doortrekken van het kanaal vanaf de Egbert Gorterstraat tot aan de stadsvijver, het eerste deel van het plan om het water terug in de binnenstad te brengen zoals tot in de jaren zestig het geval was.

AkkoordHet begin deze week bereikte akkoord wordt nu verder uitgewerkt. De gesprekken over de fasering van de werkzaamheden en de oplevering van de te verbouwen appartementen lopen nog. Uiteraard moet ook de gemeenteraad instemmen met het bereikte akkoord.

Volgens wethouder stadsontwikkeling Claudio Bruggink is het de bedoeling dat er op dinsdag 3 februari een politiek beraad over het binnenstadsplan en het akkoord plaatsvindt. Hij hoopt dat de uitvoering in het eerste kwartaal van 2015 ter hand kan worden genomen.

Foto: Lenneke Lingmont