Nieuws Actueel

Al 34.000 euro opgehaald voor zieke Noor (3) (video)

Van onze redactie 6 maart 2015

Image 4796067

Het sneeuwbaleffect van de stichting Dappere Noor in Made is ongekend groot. Heel Made is er mee bezig of heeft er van gehoord. De eerste bestuursvergadering was op 15 januari. Op 2 februari zat er in de kas van Harry van Winden 125 man. Opgetrommeld door Marja van Meel (zus van vader Arno) via e-mails en een whatsapp groep. Iedereen die een idee had kon zich melden. "Maar dan wel zelf uitvoeren." Aan het eind van de avond stonden er 41 acties op de rol.

Nieuwe acties Daar komen nog iedere dag acties bij. Er is een website, een nieuwsbrief en een community op Facebook met 2.748 vrienden. "Wat vroeger een taak was van de kerk, wordt nu door de gemeenschap in gang gezet", constateert een tevreden maar door zijn werk als stichtingsvoorzitter oh zo drukke Ad van Kuyk.

Zwaar De oud-pastor van Made 'kon geen nee zeggen' toen de ouders van de ernstig zieke Noor een beroep op hem deden. "De zware operatie van Noor in Philadelphia zou, met voor- en nabehandelingen zes tot negen maanden in beslag gaan nemen. Het gezin, dat nu al zo onder druk staat, zou uiteengereten worden. Ingrid en Arno wilden met het hele gezin naar Amerika afreizen. Want wat moet Noor zonder haar zussen en haar zussen zonder Noor?!"

Bekijk de video van Noor van Geel.