Nieuws Actueel

Al 56 winkeliers aangemeld bij kerstpakkettenwebsite

Van onze redactie 3 december 2014

„Ik ben zeer content met de hoeveelheid reacties in Hof van Twente”, zegt Rolf Winter van Lokaal Kerstpakket uit Doetinchem die vorig jaar in zijn woonplaats begon met de digitale kerstshop en het concept ‘uitrolt’ over andere gemeenten. Deelde de gemeente eerder mee dat ondernemers zich tot 1 december voor de kerstshop op het internet konden opgeven, de termijn is inmiddels verlengd tot vrijdag 12 december.

Zelf samenstellenRolf Winter: „Het zou mooi zijn als er in totaal 70 tot 80 winkeliers meedoen. Veel meer moet het niet worden, want dan zien klanten door de bomen het bos niet meer.” Wethouder Wim Meulenkamp ziet de digitale kerstshop, zoals gemeld, als een ‘goede gelegenheid om de lokale economie te stimuleren’. De gemeente geeft zelf het goede voorbeeld, omdat ambtenaren hun kerstpakket zelf kunnen samenstellen uit producten van lokale winkeliers op de digitale kerstshop.

Lokaal KerstpakketMeulenkamps oproep aan andere ondernemers om het kerstpakket te laten verzorgen door Lokaal Kerstpakket is gezien het aantal reacties niet aan dovemansoren gericht. Winkeliers die willen meedoen, kunnen dat tot 12 december kenbaar maken aan hofvantwente@lokaalkerstpakket.nl. In de e-mail moeten ze bedrijfsnaam en contactgegevens vermelden. Ze mogen ten hoogste vijf producten in de webshop plaatsen en leveren zelf de productfoto’s, prijzen en teksten aan. Lokaal Kerstpakket verzorgt de webshop.

Op de foto: initiatiefnemer Lokaal Kerstpakket Rolf Winterfoto: Carlo ter Ellen