Nieuws Actueel

Al 91 verdachten na voetbalrellen FC Den Bosch

Van onze redactie 23 januari 2015

Brabant en Limburg Het gaat om mannen tussen de 16 en 44 jaar uit Oss, Den Bosch, Nuland, Liempde, Rosmalen en Kerkrade. De aangehouden mannen worden verdacht van openlijke geweldpleging, opruiing en een poging tot mishandeling en werden dinsdag en woensdag aangehouden. Op verzoek van de politie meldden zich donderdag en vrijdag 19 nieuwe verdachten op het bureau.

Die laatste groep wordt verdacht van openlijke geweldpleging. Alle verdachten zijn verhoord en daarna in vrijheid gesteld met een proces-verbaal. In het onderzoek riep de politie op 11 november betrokken personen op om zich te melden. Die oproep leidde niet tot aanhoudingen. Onder meer dankzij een grote hoeveelheid duidelijke videobeelden zijn de verdachten alsnog in beeld gekomen.

Agenten mishandeld Al voor de derby in Den Bosch was het onrustig en gingen fans van beide clubs met elkaar op de vuist. Toen de ME ingreep, werden agenten mishandeld. In het stadion bleef de sfeer grimmig. Supporters zochten de confrontatie met elkaar en de ME op. De wedstrijd werd 2 keer gestaakt.

De politie zegt te beschikken over een grote hoeveelheid duidelijke videobeelden. Een woordvoerder zei vrijdag dat het onderzoek nog steeds loopt en meer aanhoudingen niet worden uitgesloten. Het Openbaar Ministerie wacht eerst op het volledige resultaat en besluit daarna in hoeveel gevallen er genoeg bewijs is om de verdachten te straffen.