Nieuws Actueel

Al drieënhalve ton geboden op Twentse zonneauto

Van onze redactie 11 mei 2015

Solar Team Twente Frans Nikkels

Als dat hoogste bod serieus is, schaart de zonneauto zich in de top tien van de duurste auto’s ter wereld. De advertentie was maandagmorgen al 58.000 keer bekeken. De 21Connect heeft een topsnelheid van 140 kilometer per uur, hij verbruikt 1.600 watt bij 90 kilometer per uur en is volgens de advertentie in prima staat: ‘De auto heeft altijd droog gestaan en is goed onderhouden’.

Serieus

Justine Wolters van het Solar Team Twente weet nog niet of alle biedingen op de advertentie serieus zijn en van wie ze afkomstig zijn, ‘maar dat gaan we deze week uitzoeken. Er zullen best wat grappenmakers bij zitten die geen serieus bod hebben gedaan, maar zoiets gebeurt gewoon op Marktplaats. Echt extreme biedingen zoals van een paar miljoen hebben we er al wel uitgefilterd’. Of de hoge bedragen het team hebben verrast? Wolters: „Ja. We hebben van tevoren wel gezegd dat we minimaal 200.000 euro voor de auto willen hebben. Er is heel veel in geïnvesteerd en je verkoopt toch een stukje historie.”

Internationale markt

De 21Connect wordt niet alleen via Marktplaats, maar ook via het internationale circuit in de etalage gezet. Afgelopen weekeinde was de zonneauto in Monaco om een demonstratie op het stratencircuit te geven. Een sticker met de woorden ‘for sale’ moest de aandacht van potentiële kopers trekken. „Daar is nog geen concreet bod uit voortgekomen, maar er waren wel mensen geïnteresseerd”, zegt Wolters.

De advertentie op Marktplaats blijft vooralsnog tot eind deze week op de site staan. Dan beslist het team of er een deal met een koper wordt gesloten.

Foto: Frans Nikkels