Nieuws Actueel

Albert Heijn aan de Nieuwstraat in Almelo ziet af van verhuizing en vernieuwt op huidige plek

Van onze redactie 13 januari 2015

Jarenlang is er gepraat over verhuizing van de AH-vestiging aan de Nieuwstraat naar een andere plek in de stad. Meest recent in beeld was verhuizing naar de hoek Bornsestraat en Violierstraat, maar daar bleek de lastige verkeerssituatie en de verwachte geluidsoverlast voor de omwonenden een belemmering. Ahold zag wel perspectief in die omgeving vanwege de woningbouw in Het Kollenveld.

VernieuwingNu er voorlopig geen uitzicht is op een geschikte andere locatie, heeft de directie besloten de supermarkt aan de Nieuwstraat te vernieuwen. Op de gevel na wordt het hele winkelpand gesloopt en komt er een nieuw pand voor in de plaats. De leiding van Ahold wilde niet langer wachten. De winkel aan de Nieuwstraat, die werd geopend in 1968, is verouderd en voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Zo moeten de koelinstallaties nodig vervangen worden door modernere. Net als de vloer, die er voor maximaal tien jaar als noodvloer werd ingelegd, maar er inmiddels al dertig jaar ligt, vertelt supermarkmanager Erjan Seppenwoolde.

OpeningstijdenVanwege de sloop- en bouwactiviteiten gaat de winkel vanaf woensdag 18 februari dertien dagen dicht. Als alles volgens plan verloopt, gaat de nieuwe winkel op dinsdag 3 maart open.Bij de AH-vestiging vinden circa honderd mensen werk. En dat worden er meer, zegt Seppenwoolde. „We nemen, ook met het oog op de nieuwbouw, nog steeds mensen aan.”