Nieuws Actueel

Albert Heijn in Borne trekt winkelwand recht

Nu supermarkt Albert Heijn definitief aan de Bolkshoek blijft wil het bedrijf de inspringende wand aan de zijde van het parkeerterrein recht trekken. Het pand kent enkele trapsgewijze hoeken. Door deze recht te trekken krijgt het winkeloppervlak er 80 vierkante meter bij. Dat lijkt niet heel veel, maar het maakt een betere indeling van de winkel mogelijk, waardoor de supermarkt veel meer extra ruimte voor haar assortiment creëert.

Van onze redactie 18 januari 2016

Ahborne wouter borre

De grond is eigendom van de gemeente en wordt door de supermarkt aangekocht voor deze kleine uitbreiding. Hierdoor moeten enkele stukjes groenvoorziening met kleine bomen wijken.

De verbouwing vindt tegelijk met de herinrichting van de Bolkshoek plaats. Het verwijderen van de groenstukken wordt dan ook in de hele herinrichting meegenomen. Albert Heijn zal in ruil voor het opheffen van een stuk openbare ruimte bijdragen aan de kosten van de herinrichting van de Bolkshoek.

BestemmingOverigens zal ook de bestemming van dit stuk grond moeten worden aangepast. Nu is dat nog verkeer-verblijfsgebied, dat moet worden omgezet naar Centrum-1 waardoor een commerciële invulling mogelijk wordt.

Foto: Albert Heijn Borne (Wouter Borre)