Nieuws Actueel

Albert Heijn volgt Hello Fresh en Picnic

Caroline Spilt 14 augustus 2015

Ah bezorgbox boodschappen middelgroot

Albert Heijn begint binnenkort een nieuw initiatief in de strijd om de online supermarktklant. De super komt met een wekelijkse boodschappenbox met daarin ingrediënten voor drie maaltijden. Die box is online te bestellen en wordt gratis bezorgd samen met eventueel andere boodschappen. Albert Heijn maakte dit vrijdag bekend.

Albert Heijn lijkt daarmee de strijd aan te binden met concurrenten die ook gratis boodschappen bezorgen zoals de onlinesupermarkt Picnic. Deze nieuwe speler kondigde vorige week aan in de loop van september van start te gaan in Amersfoort.

Wat eten we vandaagAH zegt vooral het gemak van de klant te willen dienen met de nieuwe bezorgservice. De maaltijdbox is samengesteld door het eigen kookmagazine Allerhande met steeds wisselende recepten. "Wij willen een extra hulpmiddel bieden voor de dagelijkse vraag 'Wat eten we vandaag','' aldus een woordvoerster.

100.000 bezoekersVolgens de supermarkt raadplegen iedere dag gemiddeld zo'n 100.000 bezoekers een recept in de online receptendatabase. In 1994 werd de allereerste online boodschappenbestelling geplaatst bij Albert Heijn. De supermarkt bezorgt de boodschappen inmiddels in nagenoeg heel Nederland bij klanten thuis.