Nieuws Actueel

Albert Verlinde: 'Bezoek Oerlemans walgelijke radio'

Bram de Vrind 18 maart 2014

Albert Verlinde noemt het 'bezoek' van radio-verslaggever Lex Uiting aan de kritieke Reinout Oerlemans 'de meest laffe actie van 2014'. Uiting maakte dinsdag bekend dat de opname die 3FM DJ Giel Beelen uitzond, een hoax was.

Indringer bij sterk verzwakte OerlemansOerlemans krijgt hartaanvalOerlemans verlaat intensive care

RTL Boulevard-presentator Verlinde noemde de actie van Uiting 'walgelijke radio'. "Ik hoop dat Giel niet de Beelen, maar de ballen heeft om zijn excuses aan te bieden." Het bezwaar van Verlinde zag erop dat een doodzieke Oerlemans wordt gebruikt voor het aanzwengelen van een ethische discussie, zonder dat die zich kan verweren.

HartaanvalIn de opname van Uiting leek het alsof de verslaggever Oerlemans bezocht op de intensive care van het AMC, waar de tv-producent herstelde van een bypassoperatie na een hartaanval.

HoorspelUiting zei dinsdag in de radioshow van Giel Beelen dat hij nooit de intentie had om echt bij Oerlemans langs te gaan: 'het was een hoorspel'. De verslaggever wilde de discussie aanzwengelen over hoe ver je als programmamaker mag gaan met opnames in ziekenhuizen. Oerlemans raakte afgelopen jaar zelf in opspraak vanwege het tv-programma '24 uur tussen leven en dood' van zijn productiemaatschappij Eyeworks. In dat programma werden patiënten ongevraagd gefilmd op de spoedeisende hulp van het VUmc in Amsterdam.

Eigen plannetje"Hoe ver kun je gaan als je een tv-producent confronteert met zijn eigen plannetje, zijn eigen tv-format?", vroeg Uiting zich in de uitzending af.