Nieuws Actueel

Aldi bang voor kut-Marokkaantjes

Bram de Vrind 25 februari 2014

Lokale ondernemers worden geterroriseerd door jong Marokkaans tuig. De lokale Aldi wordt inmiddels al bestempeld als "vrijplaats voor diefstal". Dat schrijft het Eindhovens Dagblad. Marokkaanse kinderen en jongeren vertonen in het openbaar intimiderend gedrag. De burgemeester sprak zich maandag tijdens een raadsvergadering uit over de jochies. "Wat hij vertelde vond ik buitengewoon schokkend", aldus burgemeester Elly Blanksma over het verhaal dat een Aldi-werknemer deed tegen het ED. "De man is een maand in functie en heeft een zaak aangetroffen die een vrijplaats voor diefstal was geworden."

De bedrijfsleider zei in een interview met het ED dat de Marokkaanse jeugd klanten en personeel intimideert en bedreigt. Het Aldi-personeel zou zelfs noodgedwongen bijgestaan moeten worden door Slachtofferhulp.

Het personeel doet geen aangifte uit angst voor represailles. De man zei tegenover de gemeenteraad dat de dealende, stelende, gewelddadige en dreigende jongeren harder moeten worden aangepakt, omdat er steeds meer overlastgevende en criminele jongeren bijkomen. "Dat is onze grootste zorg. Die aanwas is groter dan wat wij aan de bovenkant kunnen aanpakken."

De politie gaat meer mensen inzetten om de overlast tegen de gaan. Bovendien wordt gebruik gemaakt van flexibele camera's. Voor burgers en ondernemers wordt een centraal meldpunt ingesteld waar ze naar kunnen bellen.