Nieuws Actueel

Alle opties weer open voor De Kuip, ook nieuwbouw (video)

Van onze redactie 11 maart 2015

Image 4802856

Er wordt in Rotterdam al 10 jaar gesproken over een nieuw stadion voor Feyenoord. Vorig jaar leek er definitief gekozen te worden voor verbouw van het huidige stadion in plaats van nieuwbouw. Maandag werd echter bekend dat ook het verbouwingsplan van BAM te duur is. De onderhandelingen werden daarop afgebroken. “Het ging om een bedrag van 15 miljoen euro op een totaal van ruim 200 miljoen. Maar wij vinden dat een boel geld.”

Vertraging van 2 jaar“Het zorgt voor een vertraging van zeker 1,5 a 2 jaar”, aldus Van Ierschot. In eerste instantie hoopte men in Rotterdam in 2018 in een nieuw stadion te spelen. De projectleiders gaan zich de komende maanden beraden op de nieuwe situatie. “Onze mailbox stroomt weer vol met mensen die plannen hebben voor De Kuip. We gaan weer met meerdere bedrijven praten.”

Daar zitten ook plannen voor de bouw van een nieuw stadion en de sloop van de huidige Kuip bij. Dat idee liep in 2013 ook al spaak omdat het te duur was. Onder die gesprekspartners bevindt zich ook de Stichting Red De Kuip. Die vecht al jaren voor het behoud van De Kuip en heeft een plan voor verbouw. Van Ierschot: “Het is niet dat we weer terugbij af zijn. Maar we balen wel enorm van deze situatie.”