Nieuws Actueel

Alles komt uit eigen keuken bij nieuwe broodjeszaak Perron Borne

Van onze redactie 11 mei 2015

Perron Borne Familie Morshuis Christianvander Meij

Het idee van de broodjeszaak ontstond vorig jaar. Moeder Annet Morshuis (56) en dochter Nienke (21) vroegen zich af of ze iets met het pand konden doen. De vroegere stationsrestauratie stond al jarenlang leeg. Daar moest iets aan gebeuren, vonden moeder en dochter. „Ik vroeg me af: ‘Waarom doen ze daar niks mee?’”, zegt Nienke. „We hebben veel research gedaan wat wel en niet mogelijk was en zo zijn we hier terechtgekomen.”

Biologische vleeswaren

Vader Martin Morshuis (56) heeft in Zenderen een biologische slagerij, waardoor de stap al snel was gemaakt. Martin en Annet worden, naast dochter Nienke, geholpen door zoon Sander (18). De belegde broodjes worden voorzien van eigen biologische vleeswaren, zoals fricandeau en rosbief. „Daar willen we ons inderdaad mee onderscheiden”, zegt Martin. „We zitten hier denk ik op een fantastisch punt met veel publiek. Ik denk dat dit echt een succes gaat worden.”

Gat in de markt

Volgens de familie is haar broodjeszaak een gat in de markt. Sinds Tijhuis uit het centrum is vertrokken, is er geen echte broodjeszaak meer in Borne. De familie uit Zenderen hoopt dat de zaak aanslaat bij het publiek. „Niet alleen voor trein- of busreizigers, maar ook voor anderen”, zegt Martin Morshuis. „Mensen kunnen ook broodjes bestellen en later ophalen om mee te nemen naar huis.” De keus is divers bij Perron Borne. Saucijzenbroodjes, waldkornbollen met diverse vleeswaren erop of een stokbroodje gehakt. „Allemaal uit eigen keuken”, zeggen Martin en Annet Morshuis.

Foto: De familie Morshuis in hun broodjeszaak. (Christian van der Meij)