Nieuws Actueel

Alles over belastingaangifte 2014

Rik Nizet 26 maart 2014

Aangifte doen over 2013? Lees hier alles over belastingaangifte 2014.Download: Aangifteprogramma Fiscus: Belastingregels en tarievenApp: Mijn aangifte

BelastingaangifteMensen die hun belastingaangifte doen, lijken fors meer gebruik te maken van de vooraf ingevulde aangifte op de computer. Dit formulier is inmiddels 4,5 miljoen keer gedownload, ruim 700.000 keer meer dan vorig jaar rond deze tijd. Dat liet de Belastingdienst woensdag weten. De fiscus heeft al 5,6 miljoen belastingaangiftes over 2013 binnen. Dat zijn er 300.000 minder dan vorig jaar op dit moment, maar een woordvoerder verwacht dat het merendeel dit weekend alsnog binnenkomt. Lees verder.Foute aangifte = eigen schuldUit een uitspraak van de rechtbank van 4 februari jongstleden blijkt dat je als ondernemer eindverantwoordelijk blijft voor je aangifte. Ook als je het opstellen van de aangifte uitbesteedt aan een administratie- of accountantskantoor. Gaat jouw boekhouder de mist in met je aangifte, dan zit jij met de gevolgen. Lees verder.Auto en BTW, hoe werkt het?Wanneer je als ondernemer een auto van de zaak heeft, heb je normaliter recht op aftrek van de BTW van de kosten van deze auto. Maar voor het privégebruik moet je dan wel een correctie opnemen. Maar hoe zit het ook alweer? Lees verder.

Jaarrekening op de schopBV’s en sommige andere rechtspersonen zijn verplicht elk jaar hun jaarrekening te deponeren bij de Kamer van Koophandel. Vanaf 1 januari 2014 accepteert de KvK van kleine bedrijven geen jaarrekeningen meer via de e-mail en wordt deponeren met SBR mogelijk. Lees verder.Fiscale tips 2013 - 2014Wat gebeurt er met je aangifte?Belastingaangifte doen in 4:40 minutenGebruik je Moneybird om te factureren? En daarnaast aparte software voor de boekhouding? Daan Vaneker leert je boekhouden met Moneybird. In deze video behandelt hij de aangifte inkomstenbelasting vanuit Moneybird. Bekijk video.

Fluiten naar miljoenenHet afgelopen halfjaar is 63 miljoen euro aan te veel betaalde toeslagen weggelekt. Dat betekent dat de Belastingdienst ervan uitgaat dat het geld nooit meer wordt terugbetaald, blijkt uit cijfers van de Belastingdienst. Vorig jaar meldde RTL Nieuws dat sinds het begin van het toeslagensysteem in 2006 in totaal al 273 miljoen euro aan te veel betaalde toeslag weg was gelekt. Inmiddels gaat het om 336 miljoen euro. Het gaat om 136 miljoen euro huurtoeslag, 97 miljoen euro kinderopvangtoeslag, 90 miljoen euro zorgtoeslag en 13 miljoen euro aan kindertoeslag. Lees verder.Belastingtelefoon zakt door het ijsWie belt met de informatielijn van de Belastingdienst krijgt in twee op de drie gevallen een fout of onvolledig antwoord op zijn vragen. Dat meldt de Consumentenbond. De BelastingTelefoon krijgt als rapportcijfer een 4,6. Ook in 2012 kreeg de lijn een onvoldoende. Medewerkers van de informatielijn kregen van 'mysteryshoppers' zeven vragen voorgelegd, variërend in moeilijkheidsgraad. Elke vraag werd aan tien verschillende medewerkers gesteld. De fouten variëren van het onterecht vermelden van een leeftijdsgrens tot het vergeten van schenkbelasting. Lees verder.Aanval op oldtimertaksMedio december vorig jaar heeft ook de Eerste Kamer akkoord gegeven op het aanscherpen van de MRB-vrijstelling voor oldtimers. Vervolgens is Stichting Autobelangen een actie gestart om de overheid voor de rechter te dagen. Inmiddels is hiervoor voldoende financiering gevonden. Lees verder.