Nieuws Actueel

Alles over Tour de France 2015: Grand Départ grote businessfuik

Rik Nizet 2 juli 2015

Grand depart utrecht dom vlaggetjes 335

Naast de start van de Ronde van Frankrijk is Utrecht de komende dagen, niet toevallig, het decor van de opening van het Frans-Nederlands Economisch Jaar. Minister Henk Kamp (Economische Zaken) en zijn Franse ambtsgenoot Emmanuel Macron luiden vrijdag het jaar in dat als doel heeft de onderlinge samenwerking en handel te bevorderen. Een dag later is de start van het wielerevenement.

Tour 2015: Alles over Tour de France 2015Tour 2015: De tourfavorietenTour 2015: Compleet etappeschemaTour 2015: Alles over Tour de France 2015Bezoektips: Grand Départ UtrechtGrand Départ: Van hobby naar big businessAan de vooravond van het Grand Départ komen de vertegenwoordigers van bijna honderd Franse en Nederland bedrijven bijeen om onder meer te praten over sporttechnologie, windenergie en andere onderwerpen. Onder meer vertegenwoordigers van Peugeot, Areva, Unilever, Rabobank, Decathlon en Shell zullen van gedachten wisselen.

Ook krijgen de Nederlandse Tour de France-winnaars Joop Zoetemelk en Jan Janssen de hoogste Franse onderscheiding, la Légion d'honneur, opgespeld door de Franse meervoudig tourwinnaar Bernard Hinault.

Frankrijk staat in de top drie van belangrijkste landen voor export vanuit ons land. Volgens het ministerie van Economische Zaken exporteren Nederlandse ondernemers jaarlijks voor 35,4 miljard euro aan producten en diensten naar Frankrijk. Andersom exporteren Franse bedrijven jaarlijks goederen en diensten ter waarde van 18,4 miljard euro naar ons land.