Nieuws Actueel

Alles over Tour de France 2015: Via Rotterdam naar Neeltje Jans

Rik Nizet 4 juli 2015

Met Rohan Dennis in het geel rijdt het Tourpeloton zondag vanuit Utrecht via Rotterdam naar Zeeland. De finish van de tweede etappe ligt op het werkeiland Neeltje Jans, een attractiepark dat onderdeel is van de Oosterscheldekering. Naar verwachting gaan de sprinters rond 17.30 uur na 166 kilometer fietsen strijden om de ritwinst, al kan de wind mogelijk in de finale nog een beslissende rol gaan spelen.

Tour 2015: Alles over Tour de France 2015Tour 2015: De tourfavorietenTour 2015: Compleet etappeschemaTour 2015: Alles over Tour de France 2015De 198 deelnemers aan de Tour vertrekken om 13.50 uur uit Utrecht, waar Dennis zaterdag de individuele tijdrit won. De Australiër draagt dan ook het geel, Tom Dumoulin mag als nummer twee van het jongerenklassement achter Dennis de witte trui dagen. Het groene tricot zit om de schouders van Tony Martin, de Duitse tijdritspecialist die werd geklopt door Dennis.

Winderige ZeelandVia Rotterdam, de stad die in 2010 nog de voorkeur kreeg boven Utrecht voor het organiseren van 'Le Grand Départ', belanden de renners in het wellicht winderige Zeeland. De doorkomst in 2010, op weg toen naar Brussel, maakte indruk vanwege de vele toeschouwers en spectaculaire beelden vanuit de lucht. De laatste 40 kilometer voeren langs de kustlijn, waar de wind mogelijk voor zogenoemde waaiers kan zorgen.