Nieuws Actueel

Alles over Tour de France 2015: Waar blijft mijn tourvignet?

Rik Nizet 3 juli 2015

Grand depart utrecht dom vlaggetjes 335

Nog niet alle Utrechters die in de buurt van het parcours van de eerste ritten van de Tour de France wonen, hebben een vignet in bezit. Zo'n vignet is nodig om toegang te krijgen tot veel wegen die vanwege de grote wielerwedstrijd voor verkeer zijn afgesloten.

Tour 2015: Alles over Tour de France 2015Tour 2015: De tourfavorietenTour 2015: Compleet etappeschemaTour 2015: Alles over Tour de France 2015Bezoektips: Grand Départ UtrechtGrand Départ: Van hobby naar big businessDe gemeente Utrecht kreeg 15.000 aanvragen voor zo'n vignet. "Een kleine honderd aanvragen zijn nog niet afgerond'', meldt een woordvoerder van de gemeente. "Dat komt in een aantal gevallen door een incomplete aanvraag. De formulieren zijn niet allemaal volledig ingevuld. Ook was er een klein logistiek probleem aan onze kant."

Een groot gedeelte van de binnenstad is vanaf vrijdag 20.00 tot zondag 18.00 uur afgesloten voor verkeer. Mensen die een vignetaanvraag hebben gedaan maar het vignet nog niet hebben, kunnen bellen met het klantencontactcentrum van de gemeente, zo zegt de woordvoerder. Op het Stadhuis kan het vignet vervolgens worden opgehaald.